Till dig som jobbar för orten: Hur ser din önskelista ut för 2023?
Till innovationsmiljöer som stöttar och utbildar entreprenör, kreatörer och andra change makers i orten:
Idag mer än någonsin behöver vi hitta ett sätt att samlas och samarbeta.
Orten beskylls för komplexa samhällsutmaningar såsom utanförskap, ökad brottslighet och ojämlikhet som egentligen drabbar oss värst. Vi vet samtidigt att de bästa lösningarna kommer från oss själva och de vi stöttar, det vill säga, personer som direkt blir påverkade av de orättvisor som vi ser idag.
I den här förstudien har vi fått i uppgift att ta fram en “Önskelista” på vad som behövs för att vi, innovationsmiljöer i orten, ska kunna göra ett ännu bättre jobb, och hur vi kan göra det tillsammans i ett nationellt nätverk.
Det vi vet står högt på av många av våra agendor är: MER PENGAR och långsiktiga resurser som vi själva kan besluta om. Det som är unikt för den här workshopen är att den sker i dialog med potentiella finansiärer som vill göra något åt den här ojämna resursfördelningen bland svenska idébärare.
När och hur?
- Den 16 februari kl 13-15.30 (Online) – Först på varsitt håll (finansiärer för sig och innovationsmiljöer från orten för sig) ska vi med Lina Mohageb, utbildare inom kolonialism och organisering, diskutera vad som gör utmaningarna i orten så unika, ansvaret vi alla bär och hur vi tillsamman kan göra något åt det.
- Den 17 mars (Sthlm) – Därefter samlas finansiärer och innovationsmiljöer i ett samskapande möte där best-practice lösningar presenteras, och vi tillsammans brainstormar nya idéer och målar vägen framåt. (Projektet står för eventuella resekostnader).
Det långsiktiga målet är att skapa ett nationellt nätverk av organisationer och idébärare från orten, med finansiärer som backar det nätverket.
Projektet drivs av BLING Startup och Reach for Change med finansiering av VINNOVA.